Landbruget på Livø bliver drevet som et økologisk demonstrationslandbrug baseret på produktion af økologisk oksekød (ammekøer) og en lille produktion af økologisk korn og frø. Det økologiske landbrug på Livø fejrede i 2016. 25 års jubilæum. Her har gennem årene været udført forskellige forsøg med ældre kornsorter. Fra 2002 er der bl.a. dyrket spelt af en meget høj kvalitet, og der dyrkes også bl.a. emmer, goldbluhme og enkorn. På Livø er der desuden udført forsøg med dyrkning af glutenfrie afgrøder såsom quinoa og amarant.
Livø Avlsgård er en utrolig smuk og velholdt firlænget gård med lader af kampesten og mere end 100 år gamle lindetræer på gårdspladsen. Man finder gården, der blev bygget i 1876, i udkanten af byen.
I avlsgårdens længer er der kornsiloer og halmlade. Om vinteren går Angus ungdyrene på dybstrøelse i den ombyggede gamle kostald. Naturstyrelsen driver avlsgården som et økologisk demonstrations landbrug. Markdriften består af kløvergræs og mange forskellige oprindelige korn arter og sorter, der sælges til bageriet Aurion i Hjørring og i Irmas butikker. Angus kreaturerne udfører naturpleje på det meste af øen og kødet afsættes til Friland og Meyers kantiner.
På en ø kan det være en større fordel at drive økologisk landbrug med produktion af varer med høj pris i forhold til vægt, da transport til fastlandet er både dyr og besværlig. Økologisk drift er desuden ofte baseret på en stor selvforsyningsgrad, og det er derfor kun i meget begrænset omfang nødvendigt at importere varer til bedriften.